Wat is Dogecoin?

Dogecoin is de nieuwe Bitcoin. Misschien is het te vroeg om dat te zeggen, maar in de komende maanden kan Dogecoin zich ontpoppen als de cryptocurrency van 2021. Het is al op weg, getuige van een enorme stijging sinds het begin van het jaar. Dogecoin heeft bijna 1900 procent rendement gegeven sinds januari 2021. Ja, dat lees je goed. Er was een tijd dat een munt minder dan een cent waard was, maar de recente stijging heeft de waarde naar $ 0,122680 of bijna 12 cent gebracht. Dat is ongelooflijk voor een digitale munt die als grap is begonnen. We komen zo bij dat stukje.

Volgens een rapport dat beursnieuwssite Benzinga dinsdag publiceerde, is de cryptocurrency sinds het begin van 2021 naar bijna 1.900 procent gestegen. De sprong is significant gezien het feit dat Bitcoin in dezelfde periode een stijging van 117,47 procent heeft gezien. Ja, Bitcoin heeft een lange weg afgelegd en wordt getipt als de cryptocurrency die de toekomst zal bepalen, maar men kan de impact die Dogecoin mogelijk kan hebben niet uitsluiten.

Begonnen als een grap, nu een fenomeen

Dogecoin werd in december 2013 als grap gestart door twee software engineers Billy Markus en Jackson Palmer als leuke en instant cryptocurrency. Als je het internet hebt gebruikt, is er een kans dat je de Doge meme bent tegengekomen of erover hebt gehoord. Het werd gekenmerkt door de iconische Shibe.
Palmer, een Australische marketeer, maakte ooit een grapje over het combineren van twee van de meest besproken onderwerpen van het internet: cryptocurrency en Doge. Investeren in Dogecoin,” tweette Palmer, “vrij zeker dat het het volgende grote ding is.”
De tweet werd opgemerkt door een heleboel mensen op het internet die begonnen te praten over Dogecoin. Palmer hield de grap gaande door het Dogecoin.com domein te kopen en een gefotoshopte Shibe op een munt te uploaden.

Billy Markus, die zich letterlijk aan de andere kant van de wereld bevond, werkend als software engineer bij IBM, zag een briefje achtergelaten door Palmer op het genoemde domein. Hij probeerde in contact te komen met de laatste, maar begon te werken aan Dogecoin nadat hij niets van hem had gehoord. Markus heeft toegegeven dat hij de open-source code van Bitcoin heeft gebruikt om Dogecoin te maken. Hij veranderde enkele elementen en maakte 100 miljard Dogecoins tegen 21 miljoen Bitcoins.
Ook maakte hij ze makkelijker te ontginnen. EhDig. Markus verving het woord mijn door graven, omdat honden niet mijnen, ze graven.

wat is dogecoin

Reddit maakt het mogelijk

Zelfs toen Markus en Palmer de Dogecoin klaar hadden, namen ze het niet serieus, of hadden ze geen plannen om de munt te promoten. Komt in, Reddit. Ja, hetzelfde platform dat je tegenkwam tijdens de GameStop saga. De Dogecoin subreddit explodeerde bijna onmiddellijk, waardoor ze de ogen en middelen kregen die nodig zijn om een crypto succesvol te maken.
Reddit-gebruikers begonnen elkaar Dogecoins te sturen als teken van respect of genegenheid. De voortdurende uitwisseling van valuta op het platform maakte het populair en breidde de gebruikersbasis uit.

De recente bekendheid

Ondanks zijn sterke aanwezigheid op Reddit, namen niet al te veel mensen Dogecoin serieus en bleef zijn use case beperkt. Het staat letterlijk te boek als een ‘memecoin’. Tot dit jaar, toen Tesla-chef Elon Musk tweette dat hij letterlijk een Dogecoin op de maan zal zetten. Sommigen dachten dat het een April Fool’s Day grap was, maar Musk heeft sindsdien verschillende cryptische tweets over deze cryptocurrency gemaakt.

Weinig andere beroemdheden zijn op de bandwagon gesprongen. De Dallas Mavericks, eigendom van zakenman Mark Cuban, kondigde aan dat het team Dogecoin zou accepteren als betaling. Rapper Snoop Dogg en bassist Gene Simmons van de rockband Kiss noemden het op Twitter.Een recente TikTok trend wordt ook verondersteld achter de piek te zitten. De virale TikTok video’s moedigden mensen aan om Dogecoin te kopen omdat het zo weinig waard was.

wat is dogecoin