Dogecoin kopen of niet?

Dogecoin is geweldig voor de krantenkoppen, maar is het ook slim dogecoin te kopen of niet?

Dogecoin is een van de meer controversiële cryptocurrencies. Het is ook een van de meest besproken. Net als Bitcoin is Dogecoin een digitale valuta die is versleuteld via blockchain-technologie. Maar Bitcoin en veel andere cryptocurrencies beperken het aanbod om te voorkomen dat ze worden getroffen door inflatie. Dogecoin, daarentegen, heeft een oneindig aantal munten.

Dogecoin kopen

Koop Dogecoin via Bitvavo
Profiteer van de eerste €1000,- handelen zonder kosten!

Als u overweegt om in Dogecoin te investeren, kunt u beter nog even wachten. Lees verder om te leren waarom je niet moet investeren in een cryptocurrency alleen omdat het populair is.

Adobe product manager Jackson Palmer gebruikte de meme hond om een munt en website te creëren. Software-ontwerper Billy Markus codeerde vervolgens de digitale munt, wat hem naar eigen zeggen ongeveer drie uur kostte. Het idee was om de draak te steken met de explosie van munteenheden en de manier waarop mensen investeerden in dingen die ze niet begrepen. Helaas is dat precies wat er gebeurde.

In het afgelopen jaar is de waarde van Dogecoin met 2.400% gestegen. Sceptici zien dit als bewijs dat de waarde van Dogecoin te gemakkelijk te manipuleren is.

Zowel Markus als Palmer distantieerden zich van Dogecoin in 2015, verwijzend naar louche dealers en een giftige omgeving.

dogecoin kopen of niet?

Waarom heeft iedereen het erover?

Een deel van de aantrekkingskracht van Dogecoin is dat het leuk is. Het heeft een grote gemeenschap van fans, van wie sommigen nog nooit hebben geïnvesteerd. Het heeft een loyale Reddit aanhang en is de bron van vele grappige memes. En juist omdat het zichzelf niet serieus neemt, zijn beginnende beleggers minder geïntimideerd en blij om deel uit te maken van de club.

Omdat de instapkosten laag zijn, vergelijkt miljardair-ondernemer Mark Cuban het met het kopen van een lot uit de loterij. Dat is geen slechte vergelijking.

Hij vertelde Forbes ook dat hij Dogecoin kocht voor zijn zoon als een manier om hem te leren over investeren. “Dogecoin is minder waard dan een dubbeltje. Je kunt $1 waard of $10 waard kopen en er de hele dag plezier van hebben,” zei hij. “Ik heb een paar dollar voor mijn zoon gekocht en we kijken ernaar en bespreken alle prijsbewegingen en waarom ze plaatsvinden. Het is leuk, het is spannend en leerzaam voor hem.”

Cuban’s woorden brengen ons bij een andere reden waarom mensen over Dogecoin praten: steun van beroemdheden. De meest prominente fan is SpaceX en Tesla CEO Elon Musk. Maar anderen, zoals Snoop Dogg, Mia Khalifa, en Gene Simmons zijn allemaal op de Doge bandwagon gesprongen. En van “Who let the Doge out” tot een faux Vogue-Dogue magazine cover, er is een luchtig karakter aan de munt dat heeft geholpen om het populair te maken.

Bovenop de beroemdheden, is er ook een geest van goodwill achter Dogecoin

– Toen in 2014 21 miljoen Dogecoins werden gestolen bij een hack van de portemonnee, kwam de gemeenschap samen om geld in te zamelen om een deel van die verliezen te dekken.

– De Dogecoin Foundation stuurde $50.000 om waterputten te bouwen in Kenia.

– Trouw aan haar speelse manieren, hielp de gemeenschap ook het Jamaicaanse bobsleeteam om de Olympische Spelen in Sochi bij te wonen.

Opgemerkt moet worden dat al deze voorbeelden van voor 2015 zijn, toen Markus en Palmer zich terugtrokken uit het project.

Maar is het slim om dogecoin te kopen of niet?

Het niet-kwantificeerbare aan deze munt — die geen echt doel heeft — is dat hij de aandacht van mensen heeft. Aandacht is een wispelturig en onvoorspelbaar goed, en in deze tijd concurreert iedereen er om.

Dat is waarom Cuban, die ook eigenaar is van de Dallas Mavericks, zei dat de Mavericks Dogecoin zouden accepteren. “We hebben ervoor gekozen om dit te doen, omdat je in het bedrijfsleven soms dingen moet doen die leuk zijn, boeiend en hopelijk veel PR opleveren.”

Dat gezegd hebbende, zou je je zuurverdiende geld investeren in een bedrijf dat geen businessplan had — alleen omdat het populair was en goedkeuring van grote namen had?

In tegenstelling tot Elon Musk en andere beroemdheid Dogecoiners, hebben de meeste mensen geen grote hoeveelheden geld die ze zich kunnen veroorloven te verliezen. Nu, op korte termijn, Dogecoin is bijna zeker te stijgen volgende keer dat Musk tweets over het. Je zou kunnen besluiten om te speculeren. Maar hier bij The Ascent, zijn we fans van investeren op de lange termijn.

Laten we zeggen dat je nu $300 in Dogecoin steekt in de hoop dat de prijs zal stijgen voor je zomervakantie. Als je geluk hebt, zal topdog Musk nog een paar geweldige tweets bedenken, en kun je voor juli met winst verkopen en wat extra vakantiegeld hebben.

Maar wat als Musk niet tweet over Dogecoin tussen nu en dan? Of, erger nog, hij heeft geen hondengrapjes meer en gooit zijn gewicht achter een andere munt? Uw $300 zou kunnen krimpen tot bijna niets – dwingt u om op de centen te letten wanneer u zou moeten ontspannen op vakantie.

Wat als je daarentegen $300 hebt die je op lange termijn in cryptocurrency wilt investeren? Open een cryptocurrency-rekening, onderzoek de munten die u leuk vindt, en leer over crypto-investeringsstrategieën. U zult zien dat de meeste munten gericht zijn op het oplossen van een bepaald probleem. En je kunt ook zien wie er bij het project betrokken zijn en beslissen of dat mensen zijn die je vertrouwt.

Als de prijs van uw munt daalt, kunt u wachten tot hij weer stijgt. Je weet dan zeker dat je gelooft in het potentieel van de munt en dat je dat geld morgen niet nodig hebt.